A meteorológiai szolgálat honlapja szerint a heves zivatarok miatt péntekre citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Zala, Somogy és Baranya megyére. Polyánszky Zoltán, a szolgálat veszélyjelző munkatársa az MTI-nek elmondta: ezeken a területen kis valószínűséggel előfordulhatnak heves zivatarok, amelyeket erősebb széllökések, jégeső kísér. Ugyanakkor hozzátette: a jelenlegi prognózis szerint ilyen kísérő jelenségekre inkább csak a határ menti területeken kell számítani.

Tóth Katalin meteorológus elmondta: pénteken az országot elérte egy hidegfront, amely miatt több helyen intenzív zivatarok alakultak ki. A nyugatról kelet felé tartó csapadékzóna a fővárost már elérte, és a délutáni órákban várhatóan már el is hagyja az országot.

Addig is több helyen lehetnek rövid ideig tartó, de intenzív zivatarok. Helyenként 15 milliméternél több csapadék is hullhat - tette hozzá.

Lehűlésre nem kell számítani. A délutáni órákban 20-25, a késő esti órákban 14-19 Celsius-fok ígérkezik. A hétvégén is borús lesz az idő, elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Szombaton 18-24 fok várható, vasárnap rövid felmelegedés kezdődik. Ekkor 23-29, hétfőn akár 23-31 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.
A felmelegedés nem lesz tartós, ugyanis az előrejelzések szerint kedden újabb hidegfront várható, amely miatt jelentősen - 14-21 fokra - visszaesik a hőmérséklet - mondta Tóth Katalin.

QP | Quality Placement