Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendőrségi közlemény szerint 22 óra 30 perc körüli időpontban a VI. kerületi Teréz körúton történt a robbanás, amelynek eredete egyelőre ismeretlen. A vasárnap reggeli közlemény szerint a a Teréz körút és a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben történt.

A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) két gyalogos járőre megsérült - mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek.

A rendőrség - szakértők bevonásával - megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emeltek a Király utcában is.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz a budapesti Teréz körúton szombaton késő este történt robbanás ügyében, és a lakosság segítségét kérik - írta vasárnap reggel a rendőrség honlapja.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét.

Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is.

Az M1 szerint a lakcímkártyával rendelkezőket reggel elkezdték beengedni otthonaikba, de a hostelekben lakó külföldiek egyelőre nem tudtak visszamenni.

Az Index azt írja, hogy egyes hírek szerint több szöget lehetett látni a földön a robbanás környékén. A Hvg.hu és a Blikk olyan képeket közölt, amelyeken a rendőrségi nyombiztosítók által megjelölt szögek láthatók az aszfalton. Nem kizárt, hogy a két rendőr egy gazdátlan csomagot akart megnézni, akkor következett be a detonáció.

Az HVG egy olvasója azt írta, hogy az ingatlan, ahol a robbanás történt, átalakítás alatt volt, ott korábban történt már gázrobbanás.

Néhány járat útvonala módosul

Két trolibuszjárat és a 4-es, 6-os villamost pótló autóbuszok közlekedése módosul a szombat éjjel a Teréz körúton történt robbanás miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, a Király utca/Erzsébet körút, valamint az Izabella utca/Király utca megállót vasárnap hajnaltól. Szintén üzemkezdettől a hatósági zárás következtében a villamospálya karbantartása miatt a hétvégén közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Király utca/Erzsébet körút és a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállókat.