Tavaly csak Varga Judit igazságügyi miniszternek volt kisebb az éves adóalapja a miniszterelnökénél, Orbán Viktornak bruttó 1 millió 507 ezer 400 forintról 1 millió 507 ezer 350 forintra változott a havi fizetése - írja cikkében a 24.hu.

A kormánytagok kormany.hu-n közzétett 2019-es szja-adatai alapján a miniszterelnöknek 26,5 millió forint volt az összevont adóalapja. Nagyon elhúzott tőle a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Rogán Antal, neki ugyanis 232,4 millió forint bevétel után kellett személyi jövedelemadót fizetnie. Az adatlapon nem részletezték, hogy milyen forrásból és milyen arányokkal jött össze ez az összeg. Mint ismert, az elmúlt években a feltalálói jogdíjakból jutott komoly bevételhez a miniszter. Rogán a 2017-es évre még csupán 41 millió adóköteles jövedelmet vallott be az adóhatóságnak, mostanra viszont majdnem kilencszer lekörözte Orbán Viktort.

A kormány jól keresői között dobogós helyre került még Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának létesítéséért felelős tárca nélküli miniszter, akinek 71,7 milliós adóalap, valamint Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, akinek 63,5 milliós adóalap gyűlt össze - írja a 24.hu.