Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Telekom nem foglalkozott azzal, hogy az az elektronikus aláírási eljárás, amelyet megvásárolt, köthető-e a Rogán Antal és társai által kifejlesztett találmányhoz - derül ki abból a válaszból, amelyet a cég adott a Népszabadság megkeresésére.

A lehetséges kapcsolatra azt követően derült fény, hogy a lap szerdán szabadalmi hivatali dokumentumokra hivatkozva megírta, hogy a kabinetminiszter politikusi teendő mellett informatikai fejlesztéssel foglalkozik.

Rogán a cikkre reagálva közölte, hogy a legnagyobb magyarországi távközlési szolgáltató is használja a megoldásukat. A Népszabadság szerint feltételezhető, hogy a fejlesztésből és annak eladásából a kabinetminiszternek jövedelme származott.

Ugyanakkor Rogán Antal leszögezte, hogy az eljárás piaci bevezetésével kapcsolatos költségek felemésztették a vele kapcsolatos bevételeket. Arra viszont nem válaszolt a Népszabadságnak, hogy a találmánnyal kapcsolatban bármilyen formában a jövőben nem tehet-e szert jövedelemre.

A szabadalmi beadvány mindeddig nem szerepelt a kabinetminiszter vagyonnyilatkozatában, amit azzal magyaráz, hogy a szabadalmat csak idén jegyezték be jogerősen. Szakértők ezt a valótlanság határát súrolóan pontatlan megfogalmazásnak tartják.