Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Találjuk ki közösen a Római-partot. Találjuk ki közösen, hogy hogyan teremtünk biztonságot a helyben lakók számára, és hogyan őrizzük meg a páratlan természeti értékeket." - idézi az MTI a főpolgármestert.

A főváros vezetése számára kiemelten fontos mind a Csillaghegyi-öblözet árvízi védekezése, mind a római-part közösségi és természeti értékeinek megóvása. A zöld városvezetés számára természetesen különösen fontos a Duna-parti, természetközeli partszakasz megóvása, amely immár száz éve a budapestiek egyik kedvenc kirándulóhelye, az evezős sportélet színhelye - mondta a főpolgármester. Közölte, számukra csak olyan megoldás elfogadható, amely garantálja a Római-part természeti értékeinek megőrzését, és amely bírja a helyben lakók többségének a támogatását is.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a közösségi tervezés egyik első lépése egy jövőképtervezés. A véleményeket egy online kérdőív kitöltésével lehet megosztani, de terveznek kitelepülős tervezési beszélgetéseket is.

Az árvízvédelem módját, nyomvonalát, műszaki megoldásait a 2021-ben induló megvalósíthatósági tanulmány készítése és részletes közösségi tervezés fogja meghatározni a jövőkép eredményeire építve - olvasható az október végéig kitölthető online kérdőív tájékoztatójában.