Az országos rendőr-főfelügyelőség (IGPR) közleménye szerint olyan rövid és hosszú csövű lőfegyvereket akarnak kivonni a feketekereskedelmi forgalomból, amelyek futárszolgálatok közreműködésével érkeztek az országba.

A román rendőrség júliusban kezdett nyomozni egy Magyarországon bejegyzett, online kereskedelmet folytató cég ügyében, amely futárszolgálat közreműködésével romániai magánszemélyeknek adott el speciális engedélyeztetést igénylő lőfegyvereket és lőszert, anélkül, hogy a vámhatóságoknak bejelentette volna a csomag tartalmát, és eleget tett volna a vonatkozó törvényi előírásoknak. Miután a küldemények átjutottak az országhatáron, Romániában több másik futárszolgálat segítségével szállították ki a címzettekhez a küldeményeket - tudatta az IGPR.

A bukaresti második kerületi ügyészség által irányított csütörtöki házkutatásokhoz több mint háromszáz rendőrt mozgósítottak országszerte. Az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel történő visszaélés és minősített csempészés gyanújával indult eljárás.