Csépányi-Barczi Petra elmondta, szerda éjfélig százötvenhét, éjjel és csütörtök délelőtt pedig hatvannyolc káresethez vonultak ki a katasztrófavédelem munkatársai, a károk felszámolása jelenleg is zajlik. A viharos időjárás a megye harmincöt településén okozott károkat, a legtöbb bejelentés Balatonfüredről érkezett: kidőlt fákhoz, elárasztott pincékhez riasztották a tűzoltókat.

A viharos szél Tapolcán és Tésen családi házak tetőszerkezetét rongálta meg. Balatonudvariban épületre, Alsóörsön kempingben álló lakókocsira, Kővágóörsön strandbüfére, Tapolca és Nemesgulács között pedig a vasúti sínekre dőltek fák. Itt egy vasúti szerelvény a pályán vesztegelt, amíg a tűzoltók el nem távolították a sínekre dőlt tízméteres fákat.

Berhidán a villám egy családi ház tetőszerkezetébe csapott, amely teljes terjedelmében égett, mire a veszprémi és pétfürdői tűzoltók kiérkeztek. A szóvivő tájékoztatása szerint a házban élő négy embert rokonoknál kellett elhelyezni.

Szintén rokonoknál helyeztek el öt embert, miután Balatonszepezden egy családi ház tetőszerkezetét beszakította egy rádőlő fa, illetve Balatonfüreden a viharos szél leszakította egy ház tetejét.

QP | Quality Placement