Németországban a kiskerforgalom áprilisban az előző havihoz képest 0,9 százalékkal csökkent reálértéken és 0,5 százalékkal nominálisan a Destatis előzetes adatai szerint.

Elemzők 0,9 százalékos havi növekedést vártak áprilisra. Ehelyett egymás után a második havi csökkenés következett be. Márciusban reálértéken 1,4 százalék, nominálisan 1,2 százalék volt a havi csökkenés. Februárban ezzel szemben még 0,4, illetve 0,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom.

Az egy évvel korábbihoz képest, árhatásoktól megtisztítva, reálértéken és nominálisan is 2,3 százalékkal nőtt áprilisban a német kiskereskedelmi forgalom.

Elemzők ennél kisebb mértékű, 1,9 százalékos éves növekedést vártak áprilisra. Az idén áprilisban 26, a tavalyiban 25 kiskereskedelmi munkanap volt.

Az előző hónapban, márciusban reálértéken és nominálisan is 0,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest.

A január-áprilisi periódusban a német kiskerforgalom reálértéken 1,9 százalékkal, nominálisan pedig 2,0 százalékkal nőtt 2015 azonos periódusához képest.