Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Semmilyen manipulált hanganyag nincs a nyomozó hatóság birtokában a Fenyő-ügyben - tudta meg a lap belügyi forrásból. A gyilkosság ügyében tavaly október 31-én újraindított nyomozásban egy 2014-es, vágatlan, teljes hanganyag szerepel, amin Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélget Fenyő János 1998. február 11-én történt kivégzéséről. Ez a hangfelvétel valóban ott van a bizonyítékok között a mintegy tízezer oldalnyi nyomozati irat mellett.

Úgy tudják, a dossziékban az összes olyan, az elmúlt húsz évben keletkezett, a Fenyő-gyilkosság felbujtóival kapcsolatos iratok - köztük a fedett nyomozóktól, magyar és külföldi informátoroktól, valamint titkosszolgálati forrásokból származó dokumentumok - is éppúgy ott vannak, mint a Kovács Lajos által vezetett "döglött ügyek" osztályának feljegyzései. A gyilkosságért életfogytiglanra ítélt Jozef Rohác peré­ben nem szerepelt egyetlen irat sem felbujtóról, vélhetően azért, mert akkor még (csak 2017-ben született jogerős ítélet ) a hatóságok nem voltak készen a teljes körű bizonyításra.

Gyárfás Tamás pedig a bűnügyi őrizetből szabadulva múlt csütörtökön azt mondta, hogy az ellene bizonyítékként szolgáló hangfelvétel "manipulatív, összevágott hordalék". Állítása szerint a felvételt neki dobták be a levelesládájába, és ő adta át azt a nyomozó hatóságnak. Csakhogy a Magyar Idők szerint ez a felvétel nem az, amiből a rendőrség dolgozik, bár a tartalma hasonló lehet. Gyárfás egyelőre nem nyilatkozik az üggyel kapcsolatban, így nem tudható, hogy ő pontosan milyen kazettáról beszélt a szabadulásakor.