Az augusztus 13-15-i hétvégén csak belépésre lehet használni a kisebbik röszkei határátkelőt, így a nagyobbik átkelővel együtt összesen 13 sávon léphetnek be az utasok Szerbiából Magyarországra – írja a hvg.hu.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében 2021. augusztus 13-án pénteken 14 és 19 óra között, illetve augusztus 14-én szombaton, valamint augusztus 15-én vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a Röszke közúti határátkelőhelyet (régi átkelő, „kis Röszke”) – írja honlapján a rendőrség.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszervek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén. A két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok. A kilépő utasok a Röszke autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé a rendőrség szerint Tompa, Tiszasziget, Kübekháza vagy Ásotthalom felé érdemes kerülni. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.