Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap szerint a több tucat tétel közt van ing, nadrág, nyakkendő, aláöltözet, kesztyű, sál, szoknya, derékszíj és sapka, amelyek darabára nem kirívóan magas, akad azonban pár furcsán árazott tétel is.

  • “többfunkciós" kabát: 127 882 Ft
  • esővédő kabát: 90 411 Ft
  • zokni (vastag): 6 604 Ft
  • bakancs 52 070 Ft
  • társasági zubbony: 244 348 Ft
  • társasági köpeny: 231 140 Ft
  • társasági téli cipő: 67 691 Ft
Uniós eljárásban, nyílt közbeszerzés alapján szerződtek, “a nyertes ajánlatban szereplő ellenértékekkel”.

- írt semmitmondó választ a szerződést aláíró Országgyűlés Hivatala a hvg.hu, árakat firtató kérdésére.

Összesen bruttó 177,7 millió forintba került a “gardróbfrissítés” – a szerződés ezen végösszege a mostani módosítással nem változott, ahogy az egyes ruhadarabok egységára sem, csupán a különféle darabokból rendelt mennyiségeket módosították, továbbá 2-ről 3 évre tolódott ki a szerződés időtartama.

Az Országgyűlés Hivatala a hvg.hu kérdésére egyébként azzal magyarázta a főleg az időtartamot és a darabszámokat érintő szerződésmódosítást, hogy mivel “a ruhák amortizációja a vártnál kisebb mértékű“, a folyamatosan érkező ruhák tárolása már gondot okozott, ráadásul időközben változtak az igények is, hogy miből hány darab pótlásra van szükség.

Megjegyezték még, hogy “a termékek, illetve az azok előállításához szükséges alapanyagok készítése tekintetében a (globális) ellátási láncban fennakadások voltak, és várhatóan lesznek”, ami miatt a termékek és alapanyagok készítői a munkaszervezési és a gyártási folyamatok megváltoztatására kényszerültek”.

A ruházati beszállító, a 2020-as közbeszerzési eljárás nyertese, a Milipol Zrt., ami akkor még magántulajdonú, és nem ruházati fő profilú vállalkozás volt, hanem egy fegyverkereskedő cég. Mostanra viszont állami tulajdonba került.