Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az omikronnal a koronavírus olyan szelídülésnek indult, hogy ősszel már nem kell komolyabb megbetegedésre számítani - mondta az ATV Híradójának Rusvai Miklós. A szakember úgy véli, akkor az influenzához hasonló egészségkárosító hatása lehet a koronavírusnak. 

A szakember szerint a nyájimmunitás elérése lehet az egyetlen eszköze annak, hogy eltűnjön a vírus, amit oltásokkal és természetes fertőzéssel lehetne elérni.

 

A Szegedi Egyetem professzora, Boldogkői Zsolt pedig azt mondta, az omikron nevű koronavírus-variáns amilyen gyorsan jött, úgy el is megy. A biológus szerint napokon belül tetőzhet a járvány, de azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy az omikron mutálódik-e. „Szó volt itt arról, az omikronnak is megjelent egy ilyen további mutációja, ami még gyorsabban terjed. Egyelőre nincs hír róla, mi történik, nem tudjuk, hogy mi lesz” – fogalmazott Boldogkői.

 

„Ezzel az omikron-hullámmal tulajdonképpen a koronavírus szelídülése, az, ha nem is fejeződött be, de olyan mértékűvé vált, hogy ősztől már nem kell komolyabb megbetegedésektől tartanunk, tehát gyakorlatilag az influenza szintjére mérséklődött a koronavírusnak az egészségkárosító hatása”