Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fiatal felnőttek körében egyre többen vannak azok, akik akár az egész életüket el tudják képzelni bérelt lakásban: a korábbi 8-17 százalékról 20 százalékra emelkedett az arányuk a 19-29 éves korosztályban - derült ki a K and H megbízásából készült felmérésből.

Továbbra is sokan tartják rövid és hosszabb távon is jó befektetésnek az ingatlant, de kevesebb fiatal – a válaszadók 45 százaléka - gondolja ezt, mint a megelőző időszakban. Akkor a megkérdezettek 50-56 százaléka tartotta jó befektetésnek az ingatlanvásárlást.

A mobilitás iránti vágy és a jelenlegi gazdasági bizonytalanság egyaránt közre játszhat abban, hogy a fiatalok közül egyre kevesebben tartják elsődlegesnek a saját ingatlan tulajdonlását. A korábbi időszakhoz képest nőtt azoknak a száma is, akik jelenleg a szüleikkel élnek és nem tudják megmondani, mikor költöznek el a "mamahotelből". 

A K&H ifjúsági indexe időről – időre vizsgálja a fiatalok lakásvásárlási hajlandóságát. Az idei harmadik negyedévben végzett felmérésükből az derült ki, hogy már kevesebben gondolják pénzkidobásnak az albérletet, a bérlemények igénybe vétele népszerűbb lett.

“A mai modern világban felértékelődött a mobilitás, sokszor célszerűbb bérelt lakásban élni, mert a saját lakás inkább kötöttség” - ezt a véleményt a fiatalok 20 százaléka osztotta a kutatás szerint. Ez azt is jelzi, hogy minden ötödik fiatal számára a rugalmasság, a mobilitás fontos tényező.