Az ismert fitneszguru, Schobert Norbert még tavaly októberben nyilatkozott arról, hogy van rá esély: mindössze csupán a tavalyi az év végéig tudja finanszírozni cégét, a Norbi Update Lowcarb Zrt.-t. Majd a boltokat ellátó logisztikai társaság, a Havi Kft. a rendezetlen tartozások miatt megtagadta a szállítást, és hamarosan fel is mondta a szerződést. Azon túl, hogy folyamatosan fogyatkozik a Schobert Norbert nevéhez köthető bolthálózat, március végén végrehajtást rendeltek el a Norbi Update Lowcarb Zrt. ellen – írja a 24.hu.

A lap úgy tudja, hogy a tulajdonos a bolthálózat, a cég megmentésére egy régi barátját, Fazekas Zoltán pécsi vállalkozót kérte meg. Az alapító, Schobert Norbert már be is jelentette: kiszáll a cég operatív vezetéséből, és a jövőben pusztán a termékfejlesztéssel foglalkozik majd, az irányítást Fazekas Zoltán és csapata viszik tovább. A terveik közt többek között szerepel a logisztika mellett a 21 éves márka újragondolása, ezen belül a termékek, a design és a név megújítása.

A 24.hu ugyan kereste kérdéseivel Schobert Norbert, a fitneszguru nem osztotta meg, jelenleg hogyan áll a reorganizációs terv végrehajtása, továbbá mekkora a Norbi Update tartozása. A céghez köthető közösségi oldalak alapján a decemberi krízist követően az 50-60 tagú franchise bolthálózat 38-ra csökkent, boltos körökből pedig az az információ érkezett, hogy a termékpaletta tovább csökkent.

Egyelőre a cég tavalyi mérlegét sem tették közzé, így hivatalos adat sincs az adósságokról, a lap ennek ellenére úgy tudja, hogy a 200 millió forintot is megközelítheti csak a Schobert Norberthez kötődő boltokat korábban ellátó logisztikai cég felé felhalmozott tartozás.

Összességében tehát mint a mellékelt ábra mutatja, a Schobert-házaspár többségi tulajdonában lévő Norbi Update céget egyedül viszi tovább Schobert Norbert, miközben a krízisbe került vállalat igazgatóságából távozik a kormányközeli Mediaworks Bulvár és magazin divízió igazgatója, Ómolnár Miklós, valamint a miniszterelnök öccse, Orbán Áron is. A Norbi Update-ben pedig felhalmozott tartozásokat Fazekas Zoltán és érdekköre veszi át.

Az újonnan felbukkant cégek eddig nem robbantottak kasszát a mérlegeik alapján, és az is közös bennük, hogy egyiknek sem volt köze korábban a fitneszbizniszhez

– derítette ki a 24.hu.