A Dabasi Járási Ügyészség 2020 októberében kimondta, hogy Schobert Norbert bűncselekményt követett el, és ezért megrovásban részesítette – derül ki a 24.hu birtokába jutott dokumentumokból.

Az általa elkövetett bűntett és vétség esetében elvileg akár két, illetve három év szabadságvesztés is kiszabható, ám az ügyészség az enyhítő körülmények figyelembevételével végül a legenyhébb büntetést sem látta szükségesnek, és meg is szüntette az eljárást Schoberttel szemben.

A fitneszgurunak végül összesen mintegy 15 millió forintot kellett fizetnie a vele szemben közösen fellépő lemezkiadóknak, amiért előzetes engedély és jogdíjak megfizetése nélkül használta fel a tulajdonukban lévő dalokat a fitnesz-DVD-iken. A kiadók ennél lényegesen nagyobb – 80 és 90 millió forint közötti – kártérítést követeltek tőle, ám az ügyészség a sérelmezett DVD-k jelentős részénél elévülésre hivatkozott, így csak 2010-től kezdve forgalomba került három Rubint Réka-DVD esetében vizsgálta a hivatalos iratokban Schobertként szereplő fitneszguru bűnösségét.

A jogi huzavona azonban, úgy tűnik, ezzel nem ért véget, ugyanis a kiadók felszólítása ellenére Schobert nem volt hajlandó kifizetni a késedelmi kamatokat, ami álláspontjuk szerint – tekintettel a károkozás óta eltelt időre – számottevő összeg lenne. A kiadók ezért újra perre mennek. A hírportál megkeresésére Schobert Norbert a következőket mondta az üggyel kapcsolatban. "Örülök, hogy egy nyolc éve húzódó eljárás lezárult. Mindent kifizettem, amit kiszabtak rám és mindenkinek jó egészséget kívánok."