A miniszterelnök-helyettes arra panaszkodott az őt kérdező Bayer Zsoltnak az Echo tévén egy interjúban, hogy csak egy töredékét tudja elfogadni azoknak a külföldi vadászatoknak, amikre meghívják, mert időbelileg annyira leterhelt és korlátozott. Semjén Zsolt hobbija azért került újra szóba, mert a múlt héten kiderült, nemcsak Svédországba fizette be egy vadászatra egy magyar vállalkozó, aki több államilag támogatott beruházást hajtott végre, hanem Kanadában is vadászott, vélhetően nem a saját pénzén. Ennek kapcsán régen téma, hogy a nem általa fizetett, ajándékként kapott vadászatokat fel kellene tüntetnie a vagyonnyilatkozatában.

A portál azt írja, ennek kapcsán Semjén azt mondta, szerint nem kell feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában a több milliós vadászatokat, mert nem a képviselői megbízatásával összefüggésben kapta őket. "Tehát maga a vagyonnyilatkozat zárja ki, hogy oda beírja az ember" - idézik.

A miniszterelnök-helyettes látja a pozitívumokat is abban, hogy a vadászatai miatt támadják, mert így szerinte a politikai tevékenysége alapján nem lehet. A külföldi vadászatokról Semjén ezután sem akar lemondani: "A szabadidőmben el fogok fogadni barátaimtól meghívásokat, hogy kísérjem el el őket vadászútjaimra, és miután ez a magánéletemnek a része, ezért ehhez senkinek semmi köze. Következésképpen indiszkréció lenne, ha én arról nyilatkoznék, hogy kivel, hol, mikor vadásztam."

Az interjú egy későbbi részében azt is elmondta, hogy a politikát csak addig akarja csinálni, amíg "normalitását" nem veszti el, márpedig ehhez szüksége van a magánéletére. Ennek pedig része, hogy a barátaival - akik közül sok vadászbarátja -, elmenjen állatokat cserkelni. A vadászattal pedig bulvárújságok vájkálása miatt nem akar felhagyni.

A fotó forrása: Echo Tévé.