Elképzelhető, hogy a Seuso-kincsek lelőhelyen további értékes tárgyakat találhatnak, ezért újraindulhat a kutatás. A Seuso-kincs tudományos kutatási programjának irányítására létrehozott Seuso Munkabizottság kiemelt céljának és feladatának tekinti a Seuso-kincs megtalálási helyének lehető legpontosabb behatárolását, és amennyiben lehetséges, azonosítását - írta Rétvári Bence a jobbikos Szávay István írásbeli kérdésére adott válaszában. A bizottság törekszik arra, hogy megvizsgáljon minden olyan adatot és elméletet, amely közelebb vihet a kincs lelőhelyének meghatározásához - olvasható a lapban.

Az ügy előzménye az volt, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum befogadta Dénes József régész elméletét, amely további kincsek lehetséges helyét határolja körbe.

Megtaláltam azt a helyet, ahol a föld talán még ma is további tárgyakat rejt a legendás Seuso-kincsként megismert ezüst étkészletből - közölte a lappal Dénes József. Teóriáját egy korabeli vételi ajánlat látszik igazolni, amelyet Reiner Zietz akkor Svájcban élő német műkereskedő tett Lord Northampton nevében egy libanoni műkincskereskedőnek, Halim Korbannak. A libanoni férfi bécsi üzletében tűnt fel először egy-egy tárgy az előkerült készletből.