Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Esetleg szívesen megismerné, hogy milyen reális alternatívát jelente a tőzsdére lépés?

November 6-án a Portfolio.hu 4. Vállalatfinanszírozási és Kockázati Tőke Konferenciája a fenti kérdésekre kíván válaszolni, ahol bepillantást kaphat a legsikeresebb magyar cégvezetők tapasztalataiba (Hernádi Zsolt, MOL, elnök vezérigazgatója a cégfelvásárláson keresztüli növekedésről), illetve meghallgathatja Bojár Gábort (Graphisoft) a sikeres cégértékesítés rejtelmeiről.

Néhány gondolat a konferencia előadóitól:

"A Salgglas példáján be kívánom mutatni, milyen tényezők tették lehetővé, hogy a Salgglas-ból, amely a 90-es évek elején kétszer is felszámolásra került, hogyan lehetett egy európai versenyben is helytálló, nagy nyereségességi szinten dolgozó vállalatot kialakítani. Szeretném felhívni a figyelmet mindenekelőtt az emberi tényezőkre, s azon belül is a vezetők kiválasztására és motiválására. Valamit fontosnak tartom a rendszeres elemzést és az erős igazgatóság felállítását is." Vidovszky Ferenc, The Riverside Company

"Számos olyan vállalkozó, aki az elmúlt 15 év során egy jól jövedelmező társaságot épített fel, jelenleg két választási lehetőséggel rendelkezik: vagy értékesíti cégét addig, míg az üzleti környezet a jelenlegi kedvező képet mutatja, vagy pedig akvizíciók révén szerez további versenyelőnyt magának. Ezen ugyan nehéz döntések, ugyanakkor azon cégek számára, melyek egy bizonyos érettségi szintet elértek, itt az ideje ezeket a döntéseket meghozni."
Toby Mansel-Pleydell, Concorde Corporate Finance

"A vállalatfelvásárlási aktivitás 2007-ben tovább nőtt a közép-kelet-európai régióban. Bár a privatizációs programok a végükhöz közelednek ezen országokban, a befektetői aktivitás, ezen belül különösen a kockázati tőke befektetések tovább erősödtek az új EU tagállamokban. Mindemellett a termelő és szolgáltató cégek régión belül terjeszkedése is egyre látványosabb és a Közép-Európán kívüli befektetések első jelei is körvonalazódnak a térség cégeinek folyamatos erősödését követően."
Lucas Wilson, UBS Investment Bank