Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Semmilyen fennakadást nem fog ez jelenteni - közölte Tuzson Bence. A következő ülésén az Országgyűlés a jegybank elnökének kezdeményezésére új tagot választ a testületbe, így "és akkor a törvényes működés minden szempontból helyre fog állni" a technikailag kezelhető átmeneti állapot után.

A napokban bejelentett lemondással nyolctagúra csökkent a monetáris tanács, ami négy külsős és négy belsős tagot jelent, ugyanakkor a jegybanktörvény szerint előbbiek számának meg kell haladnia az utóbbiakét.

Simor idejében hol voltak a baloldaliak?

Tuzson Bence megjegyezte, korábban többször, legutóbb 2011-ben, Simor András jegybankelnöksége idején állt elő ilyen helyzet, és "a baloldali megszólalók abban az időben ezt nem kifogásolták".

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter június 30-án jelentette be, hogy a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosi feladatot eddig ellátó államtitkár, Németh Lászlóné nyugdíjba vonul.

Helyére kormánybiztosként Bártfai-Mager Andreát nevezték ki, aki ezért lemondott monetáris tanácsi tagságáról, amelyet 2011. március 21-étől töltött be.