Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Emlékeztetett rá, tavaly döntött arról a kormány, hogy a téli aktív pihenés támogatása keretében két sípálya fejlesztéséhez hozzájárul, a támogatást az eplényi és a mátraszentistváni síközpontok nyerték, 70-75 százalékos önerő mellett - idézi az MTI.

A lehetőséget azonban nem zárták le, így a sátoraljaújhelyi önkormányzat tulajdonában működő Zemplén Kalandpark mintegy 64 millió forintos fejlesztéséhez több mint 18 millió forint kormányzati támogatáshoz jutott, amiből hóágyúkat és egy, a sípályák karbantartására alkalmas hótaposógépet, ratrakot vásároltak. A szabadidő- és sportcentrum négy évszakos hasznosítása keretében pedig elkezdődött három downhill kerékpáros pálya engedélyeztetése, valamint a libegő-felvonó alkalmassá tétele kerékpárok szállítására.

Révész Máriusz kiemelte: Sátoraljaújhelyen szűk két évtized alatt épített fel az önkormányzat egy ma már évi 230 ezres látogatottságot elérő szabadidős központot, céljuk a félmilliós vendégszám elérése. A kalandpark nyereséges, az eredmény jelentős részét a tulajdonos visszaforgatja a karbantartásokra, fejlesztésekre - mondta.

Dankó Dénes Sátoraljaújhely alpolgármestere hangsúlyozta: a kalandparkban kitermelt nyereségből például járdák épülnek vagy fejlesztik az egészségügyi ellátást.

Soltész-Vincze Tünde a Zemplén Kalandpark igazgatója arról beszélt, hogy 48 főállású ember dolgozik a létesítmény-együttesben, akik munkáját 40 közmunkaprogramban foglalkoztatott ember segíti. 2016-ban mintegy 30 millió forintos nyereséget termelt a kalandpark, és bár a tavalyi mérleg még nem készült el, de már látszik, hogy pozitív eredményt hozott a tavalyi év is.