A Sixt lease a car tartós bérleti szolgáltatás mind a cégek, mind az autót ténylegesen használók számára megkönnyíti a mindennapokat.

Ha eldöntöttük, hogy az autófinanszírozásnak ezt a módját választjuk, akkor a flotta - nem mellékesen ez akár egyetlen járművet is jelenthet - összeállítása az első feladat. Ez sokaknak fejtörést okozhat, hiszen számos szempontot (kategóriák, fogyasztás, futásteljesítmény, várható javítási költségek) figyelembe kell venni. A Sixt segítségével azonban mindez gyerekjáték, hiszen szakemberek segítenek megtervezni a legoptimálisabb, az adott vállalkozás egyedi igényeinek és lehetőségeinek legjobban megfelelő járműparkot.


A partnereket a későbbiekben sem terheli a flottával kapcsolatos ügyintézés. A bérleti díj ugyanis tartalmazza a flottamenedzsment költségeit is, így megoldott a folyamatos ellenőrzés, karbantartás és tájékoztatás. A Sixt ennek megfelelően rendszeres - akár interneten keresztül is elérhető - jelentéseket készít. Ezek a statisztikák a futásteljesítmény mellett sok minden másra is kitérnek, a benzinkártya-használatról éppen úgy adatokkal szolgálnak, mint ahogy arról is, ha egy autó a korábbi elképzelésekhez képest erősebb igénybevételnek van kitéve. (Az utóbbi azért fontos, mert így menetközben is módosíthatók a bérleti feltételek, és az ügyfél nem a futamidő végén szembesül azzal, hogy az adott gépjármű a korábban vállaltnál jóval több kilométert tett meg, ami utólag komoly, előre nem kalkulált díjtételt jelent.)


A cégekkel saját ügyfélreferens tartja a kapcsolatot, aki a flottát érintő minden kérdésre gyors választ tud adni, és a felmerülő problémákat is megoldja. Intézi a kötelező szervizt, a téliesítést, igény szerint kiegészítő felszereléseket - legyen szó akár csomagtartóról, hóláncról vagy gyerekülésről - biztosít, de ha szükséges, akkor a rendszeres külső és belső tisztításról, a navigációs berendezésről vagy éppen a javítások idejére csereautóról is gondoskodik. A tartós bérlet szolgáltatási elemeit mindenki maga válogathatja össze, saját igénye szerint alakítva az egyes csomagokat.

Segítség itthon és külföldön

Természetesen nem okozhat gondot az sem, ha esetleg rövid távra bérautóra lenne szükség. A tartós bérleti szerződés mellé díjmentesen megköthető keretszerződés részeként ugyanis a Sixt mintegy 340 darabos járműparkjából azonnal rendelkezésre tud bocsátani bérautót, mindezt ráadásul egyedi, kedvezményes bérleti díjak mellett. Külföldi utazások esetén pedig a Sixt Expressz Kártyát érdemes használni, ennek segítségével ugyanis a kártyaszám alapján könnyen intézhető a foglalás akár egyénileg az interneten vagy a Sixt call centerén keresztül. Így mindössze a bérautó kategóriáját, illetve az autókölcsönzés konkrét dátumát kell egyeztetni, emellett a kártya számos - nem csak az autóbérléssel kapcsolatos - kedvezményre is jogosít, sőt még a bérleti díjak is kedvezőbbek. Hasznos segítség lehet az autóval kapcsolatos műszaki probléma esetén az assistance szolgáltatás. Az országhatáron belül a Sixt autókölcsönző vidéki partnerhálózata révén bármikor, bárhol igen hamar érkezik a segítség, külföldön pedig több mint 80 országban a nemzetközi anyavállalat biztosítja ugyanezt. Nagyobb baj esetén a bérleti díjban foglalt élet- és balesetbiztosítás jöhet jól, de erre remélhetőleg nem nagyon lesz szükség.


A futamidő végén - a tartós bérleti konstrukció keretében 13-60 hónap közötti időszakra szólhat a szerződés - az ügyfél maga dönthet az együttműködés további formájáról.

"Ha a témával kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, írja meg nekünk a [email protected] e-mail- címre, és szakértőnk megválaszolja!"