Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft.-nél az alap- és továbbképzési vizsgákhoz szerb és ukrán nyelvű elméleti tesztlapok eddig is voltak, így tolmács nélkül vizsgázhattak az érintettek. Szeptember 1-jén ezt a lehetőséget terjeszti ki a KAV az angol és az orosz nyelvekre.   

2021-ben összesen 927 külföldi állampolgár jelentkezett a társaság által lebonyolított vizsgákra, számuk 2022 első felében 670 volt. Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján elmondható, hogy legnagyobb arányban szerb, ukrán, orosz és török járművezetők vesznek részt ezeken a vizsgaeseményeken tolmács közreműködésével. 

Az idegen nyelvű tesztek várhatóan 2023. január 1-jétől számítógépes elméleti vizsga keretében is kitölthetők lesznek. A KAV közölte, a GKI alap- és továbbképzési vizsgák tesztlapjaihoz elérhető nyelvkészlet bővítése a közúti fuvarozó érdekképviseletekkel együttműködve, azok észrevételeinek felhasználásával valósul meg. Az intézkedés az együttműködő felek reményei szerint hozzájárul a hazai sofőrhiány leküzdéséhez.