Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén eddig 18 miniszteri biztost, egy új államtitkárt és 8 helyettes államtitkárt neveztek ki (miközben az utóbbiak közül négyet felmentettek) - derült ki az év eleje óta megjelent Magyar Közlönyök és Hivatalos Értesítők adataiból.

Legutóbb a pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg tájékoztatás arról, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter új miniszteri biztosokat nevezett ki.

Jelenleg összesen 66 miniszteri biztos dolgozik az Orbán-kormányban, a legtöbben, 27-en a Miniszterelnökségen, de az Emminél is már 14-en, míg a Szijjártó Péter vezette tárcánál heten vannak - derül ki a kormányzati honlap adataiból.

Bár az Orbán-kabinetekben miniszterből kevesebb van, mint a szocialista-liberális kormányok idején, alig hét év alatt meglódult az államtitkárok és a helyettes államtitkárok száma, és ez a csoport mára kétszer akkora, mint 2010 előtt volt. Az államtitkárok száma most 56-nál jár, miután a köztársasági elnök februárban a miniszterelnök javaslatára Homolya Róbertet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárává nevezte ki - írta a lap.

Helyettes államtitkárból most 108 dolgozik az Orbán-kormányban. A legnagyobb továbbra is a Balog Zoltán vezette minisztérium 20 helyettes államtitkárral. A Lázár János által vezetett Miniszterelnökségen a kilenc államtitkár mellett összesen 19 helyettes államtitkár dolgozik. Harmadik helyezett a Nemzetgazdasági Minisztérium 17 helyettes államtitkárral.

A miniszterek, államtitkárok és a helyettes államtitkárok összlétszáma a Bajnai-kormány alatt 85 fő volt, most viszont már 176 fő.

Eközben a kormányfő mellett 5 miniszterelnöki biztos dolgozik, és a kormánybiztosok száma is 15 maradt az év eleje óta, viszont miniszterelnöki megbízottból több lett, ők már 15-en vannak a kormányzati honlap adatai szerint - számolt a ki a Magyar Nemzet.