Reggelig az ország túlnyomó részén borult, párás, ködös idő lesz, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton délelőtt északkelet és délnyugat kivételével szakadozottabb lesz a felhőzet, rövid napos időszakok is lehetnek, majd délután megvastagszik a felhőzet, és késő délutántól szórványosan alakul ki eső, havas eső, északkeleten havazás. Hajnalig általában mérsékelt marad a légmozgás, szombaton többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik az északnyugati, nyugati szél.

QP | Quality Placement

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton jobbára 3 és 9 fok között várható, de északkeleten hidegebb lesz.

Közép- és Dél-Európa időjárását anticiklon alakítja, területén borult, párás, ködös és derült, napos tájak egyaránt előfordulnak. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de a ködös vidékeken hószállingózás, szitálás, ónos szitálás előfordul.

Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől nyugatra ciklon található, emiatt kontinensünk északi részén, valamint a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, a legészakibb vidékeken havazik.

Sekély ciklon örvénylik a Földközi-tenger keleti medencéje fölött, hatására ott is sok a felhő, és záporok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északkeleti területén 0, -10, a középső és kelet, délkeleti tájakon többnyire 2 és 8 fok között változik. Enyhe az idő Nyugat-, Délnyugat-Európában, ahol a kora délutáni órákra 10, 18 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását eleinte anticiklon határozza meg, majd hidegfront érkezik, amely véget vet a ködös időnek.