Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendelkezésre álló adatok szerint a közjegyző 2015 márciusa és májusa között a bűntársaival egy 680 millió forint értékű hamis váltót állíttatott ki a gazdasági társaság nevében. A hamis, visszadátumozva kiállított váltó mögött nem volt valós üzleti kapcsolat, és azzal a Zrt. feltétel nélküli, egyoldalú, visszavonhatatlan kötelezettséget vállalt a kifizetésre. A váltó kiállításával, majd annak másra - szintén egy az érdekkörükbe tartozó személyre - forgatmányozásával a gyanúsítottak célja a jogtalan haszonszerzés volt, valamint az, hogy a Zrt. új tulajdonosi körének kárt okozzanak - írja közleményében a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A Zrt. vezérigazgatója továbbá - úgyszintén a közjegyző, és annak testvére utasítására - 2015 áprilisában úgy engedményezett egy mintegy 70 millió forintos követelést egy Kft.-nek, hogy az engedményezés mögött valós gazdasági esemény nem volt; céljuk a Zrt. vagyonának a kijátszása volt. Ezeket a szerződéseket maga a gyanúsított közjegyző készítette el. (Folytatódik Bróker Marcsi pere - erre számíthat.)

A Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársaival együttműködve a tegnapi napon összehangolt akciót hajtottak végre, amelynek keretében több helyszínen is házkutatást tartottak, és a megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le.

Mindezek alapján a Budapesti Nyomozó Ügyészség a közjegyzőt felbujtóként elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette, valamint különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatását. A közjegyzőn kívül az ügynek négy további gyanúsítottja van.