Pár napja Csőzik László, Érd polgármestere írta ki a Facebookra, hogy

többen kiszúrták, hogy mozgolódás van az épületben, pakolnak. Pár napja kaptam egy levelet, amiből kiderül, hogy egy szakmai befektető jelent meg a tulajdonos mellett, amelyiknek elsődleges célja a fürdő újranyitása. Arról is tájékoztattak, hogy jelenleg statikusok vizsgálják az épület állapotát, továbbá elemzik a hasznosítási lehetőségeket.

A Termál Online azt írja, hogy az érdi Termál Hotel Liget 1990-ben nyitotta meg kapuit, egy kisebb, 30 szobás szállodáról volt szó és a fő vonzerejüknek a fürdőrészleg számított, amit külső vendégek is látogathattak.

Nem pusztán a kénes, jódos-brómos termálvíz miatt kereste fel sok vendég a fürdőrészleget, hanem azért is, mert támogatott fürdőgyógyászati kezelések is elérhetők voltak helyben.

A Termál Hotel Ligetet 2015 elején zárták be és azóta sem nyitott újra. Egy időben 450 millió forintért hirdették eladásra, majd egy tartozás fejében a Köves Slomó-féle Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tulajdonába került az ingatlan, de ők nem szerették volna hasznosítani.

Tavaly év végén fel is merült egy új terv a város részéről. EU-s pályázat révén az egykori hotelben természetvédelmi látogatóközpontot alakítottak volna ki. Egy új fürdő, vagy wellness szálló építéséről sem tettek le, de azt más helyszínen képzelték el.