Nem a politikusok emelgetik fel a karjukat és mutogatják, hogy az órájukat, hogy tessék lefotózni, milyen órát örököltem a dédpapától, hanem lefotózzák, és utána nem átallják azt írni, hogy XY Rolex órát villantott - fogalmazott a politikus. L. Simon szerint ez az emberek hergelése, bőszítése, rossz ösztönökre és irigységre való rájátszás. A média ahelyett, hogy a kormány programjával vagy a Budai Vár felújításával foglalkozna, mondta a politikus, Lázár János órájával hergeli a közönséget.

Az államtitkár Giró-Szász András meggazdagodásáról is azt mondta: nincs azzal gond, ha vagyonosak a politikusok, mert így arra tudják fordítani az idejüket, hogy a közjót szolgálják.

Arra a kérdésre, hogy mi szükség van a budai várnegyed rekonstrukciójára, ha az országban statisztikailag igazolhatóan nőtt a szegénység, L. Simon így fakadt ki: Azt is lehetne mondani, hogy zárjuk be a Magyar Állami Operaházat, és azt a 9,3 milliárd forintot amit az Operaház és az Erkel Színház működtetésére akarunk fordítani, inkább osszuk szét a szegények között.

Arra a kérdésre pedig, hogy mennyibe fog kerülni a Karmelita kolostor felújítása, ahová Orbán Viktor és hivatala fog költözni, L. Simon ezt válaszolta: Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni.