Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Furcsamód ma is a Quaestor Értékpapír bezárása előtti díjszabás érvényes - e szerint a transzfer ötezer forintba kerül. Mivel az ügyfelek annak idején több kötvénysorozatból is bevásároltak, akad, akinek több tízezer forintjába fájna a művelet. (Emlékezetes, hogy a piacra dobott több mint 200 milliárdnyi Quaestor-kötvény kétharmada fiktív, ezeket természetesen kiadni sem lehet - emlékeztet a lap.)

A dilemma tízezernyi tanácstalan ügyfelet érint, az összes Quaestor-kötvényes harmadát. Azokat, akik nem kaptak kártalanítást a speciális, vagy nem kértek belőle. Akik ugyanis elfogadták azt, elveszítették a kötvénnyel kapcsolatos jogaikat, függetlenül attól, hogy a követelésük milyen arányban térült meg.

Egyelőre semmiféle joghátrány nem éri azt az ügyfelet, aki nem transzferáltatja a kötvényét, a tulajdonosi státuszát változatlanul nyilvántartják. Mindaddig, amíg meg nem szűnik a kötvényeket kibocsátó vállalat, a Quaestor Hrurira, mert azzal megszűnnek a kötvények is. A jelek szerint ez hamarosan bekövetkezhet. A Hrurira felszámolásában sem iratanyag, sem vagyon nem került elő, a cég abszolút üres, ezért az eljárás egyszerűsített lesz. (Tarsoly Csabának nem kell visszamennie a börtönbe )

Egy szempont azonban van, ami alapján a befektetők egy részének érdemes megfontolnia, hogy mégis kifizeti a transzferdíjat a kötvényeiért. Azoknak, akik az államot perlik, mert felelősnek tartják a nekik okozott kárért - értékel a HVG.