Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Belügyminisztériumtól és a Katasztrófavédelemtől kapott információk alapján 304 településen csak részlegesen végezték el a kéményseprést, azaz otthonok tízezrei maradtak kéményellenőrzés nélkül az idei fűtési szezonra - írta közleményében Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője és Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke.

A válaszokból az is egyértelmű, hogy a Katasztrófavédelem teljesen inkompetens a feladat végrehajtásában, hiszen bár korábban pontos nyilvántartásokat vettek át, mégis több százezer kéményről nem volt tudomásuk - olvasható a közleményben.

Elvárjuk, hogy haladéktalanul intézkedjen a kormány: azonnal adja meg a lakosságnak a szükséges tájékoztatást a későbbi balesetek és tragédiák elkerülése érdekében! Továbbá azonnal állítsa vissza a kötelező kéményellenőrzést a szakma által javasolt gyakoriság szerint! - írják a közleményben.

Demeter Márta kérte ki az adatokat Pintér Sándor belügyminisztertől, aki megírta: 360 248 olyan égéstermék-elvezetőt találtak, amelyekről eddig az ott élőkön kívül senkinek nem volt tudomása.

A kép forrása: Szabó Dániel/Napi.hu.