Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Ezzel együtt az én korosztályom a rendszerváltásnak a lelkesítő, újat hozó, lehetőségeket biztosító impulzusait volt képes akkor felfogni és feldolgozni.

Arra számíthattunk, hogy a politikai demokrácia játékszabályai között és a piacgazdaság törvényszerűségei szerint működő gazdaságban mindenki sokkal több lehetőséget kaphat saját képességei kibontakoztatására, kevesebb irracionális, rugalmatlan és kontraproduktív körülménytől kell tartania, miközben persze jobban magára lesz hagyatva, több felelősséggel tartozik magáért és családjáért, környezetéért.

Az eltelt évek alatt bebizonyosodott, hogy a szabályozási és az üzleti környezet gyorsan változhat, de a teljes társadalom alkalmazkodása különböző területeken legalábbis változó, különösen egy tanuló demokráciában, ahol a politika olykor az alkalmazkodási folyamatok lassításából is próbálhat rövid távú előnyre szert tenni. A politikai és gazdasági környezetben lényegében az általánosság szintjén várt változások következtek be, azonban mind az öngondoskodás, mind a társadalmi felelősségvállalás terén sokunknak van még lehetősége a továbbfejlődésre.

Oszkó Péter
pénzügyminiszter