Solymáron mind a négy víztározóban van víz, a telítettségi szint megfelelő - közölte írta Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője vasárnap az MTI szerint.

Bár ennek köszönhetően Solymár minden részére jut víz, a politikus továbbra is arra kérte a vízkorlátozással érintett települések lakóit, a vizet csak a legszükségesebbekre használják, "hogy a vízkészlet kitartson, amíg az idő nem enyhül".

A vízkorlátozással érintett települések: Pilisszentiván, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszentkereszt, Budakalász, Pomáz, Szentendre, Pilisszántó, Üröm és Csobánka - emlékeztetett a képviselő. A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén már napok óta nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható több Pest megyei településen. A vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.

Az érintett településeken a katasztrófavédelem öttagú operatív törzse, péntek óta pedig a Magyar Honvédség is segíti a település vízellátását.