Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sopronban augusztus 27-én megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés. Azoknak a családoknak, amelyek eddig hónapokat vártak vizsgálatra, most Győrben kell újabb időpontot kérniük - írja a Telex. A Soproni Gyógyközpontban eddig heti nyolc órában volt gyermekkardiológiai szakrendelés, amit egy megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvos tartott közreműködői jogviszonyban.

A rendelés azért szűnt meg, mert az orvos a továbbiakban nem kívánja ellátni ezt a feladatot – válaszolta a hírportál kérdésére az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő).

A sürgős betegnek is várnia kell

z igazgatóságtól megkérdezték azt is, milyen esélyeik vannak a Sopronban és környékén élő szülőknek arra, hogy belátható időn belül kapjanak időpontot Győrbe, mikorra várhatók szabad helyek a rendelésre. A válasz szerint az elérhető vizsgálati időpontok a gyermek klinikai tüneteitől, a gyermek életkorától, illetve attól ténytől függenek, hogy első szakvizsgálatról vagy már gondozott gyermek kontrollszakvizsgálatáról van-e szó.

„A relatív sürgős esetek 1-2 napon belül, az enyhébb esetek vagy a kontrollvizsgálatok néhány hónap előjegyzési idővel érhetőek el” - olvasható a válaszban. A Sopronban és környékén élő szülők ilyen esetekben kérhetik az utazási költségeik megtérítését, erősítette meg az Országos Kórházi Főigazgatóság.