Tanúja voltam, amint Ukrajna a Szovjetunió összeomlása után liberális demokráciává és nyitott társadalommá fejlődött. Számtalan orosz agresszióval találkozott, de mindvégig kitartott. A bátor ukránok most életüket kockáztatják egy olyan támadásban, ami engem leginkább Budapest 1944-es ostromára és Szarajevó 1993-as ostromára emlékeztet - írta Twitter-oldalán Soros György magyar származású milliárdos üzletember az 444.hu szerint.,

Soros szerint fontos, hogy a transzatlanti szövetség - az Egyesült Államok, Kanada, az Európai Unió és az Egyesült Királyság - tegyenek meg mindent, ami tőlük telik, hogy támogassák Ukrajnát a fenyegetettség idején. 

„Putyin tettei fenyegetést jelentenek a Szovjetunió összes egykori tagállama számára - és azon túl is. Oroszország egyértelműen megsérti az ENSZ alapokmányát, és ezért felelősségre kell vonni. Ha hagyjuk, hogy Putyin sikerrel járjon, azt az üzenetet küldjük a világnak, hogy nemzeteket nyers erővel lehet létrehozni vagy feloszlatni. Ki kell állnunk Ukrajna mellett, ahogy ők is kiállnak mellettünk.”

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.