Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nap híre vélhetően Görögországból jön: a görög parlament ugyanis szerdán délelőtt szavazhat arról az újabb, 28,4 milliárd eurós kiigazító csomagról, amely a feltétele a korábban elfogadott mentőhitel esedékes, 12 milliárd eurós részlete folyósításának, valamint alapja lehet egy esetleges új mentőprogram kidolgozásának. A döntést Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke a világgazdaság stabilitása szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte.

A hét legfontosabb hazai makroadatát reggel 9-kor teszi közzé a KSH. Fény derül arra, hogy a munkanélküliség március és május között miként alakult. A február-áprilisi átlag 11,4 százalék volt, az elemzők 0,2 százalékpontos csökkenést valószínűsítenek. (A múlt héten a kormány is korrigálta előrejelzését és optimizmusából kissé alább adott: a korábbi 2014-re létrejövő 300 ezer munkhely helyett már "csak" 232 ezerről van szó a kabinet előrejelzésében, aminek a versenyszféra kevesebb mint egyharmadát adja.)

Szerdán eurózónás fogyasztói bizalmi és üzleti hangulatindexet is közölnek. A végleges adatok szerint júniusban a fogyasztói bizalom mutatója a korábbi míusz 10 pontos szinten marad várhatóan, az üzleti hanugaltot mutató index a várakozások szerint pedig a korábbi 0,99-es szintről 0,9-re olvad.

Az Egyesült Államokból a függőben lévő lakáseladások számának májusi alakulásáról érkeznek adatok. A kiábrándító 11,6 százalékos havi és 26,8 százalékos éves visszaesést mutató áprilisi szintek után a piac 1 százalékos havi mínuszt valószínűsít.