A kormány az idei költségvetés Pénzügyminisztérium fejezetében lévő Rendkívüli kormányzati intézkedések jogcímcsoportból 3 milliárd 450 millió forintot csoportosított át az Emberi Erőforrások Minisztériumához a közgyűjtemények beruházására. A konkrét célt nem tartalmazza a határozat.

Egy másik határozat Budapest Főváros Önkormányzatának a "Budapest 2019 - Európa sportfővárosa" programhoz kapcsolódó családi sportparkok fejlesztésére 2 milliárd 159 millió forintot biztosít. Ezt a Fővárosi Kertészeti Zrt. használhatja fel.

A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében előkészített 36 sportparkberuházásra 481 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

Legtöbb pénzhez a Magyar Kézilabda Szövetség jutott. A szövetség

  • idei szakmai feladataihoz és az azzal összefüggő működési költségeihez 1 milliárd 680 millió,
  • a határon túli magyar kézilabdasport fejlesztési feladatainak támogatásához 220 millió,
  • által koordinált kiemelt fejlesztések sportcélú infrastruktúra feltételeinek biztosításához egyszer 500 millió (ez a pénz a Hévízi kézilabda fejlesztése"megnevezésű fejlesztésre biztosított, ugyanakkor fel nem használt és a központi költségvetés részére visszafizetett összeg) továbbá 633 millió, végül pedig
  • egyes tagszervezeteinek konszolidációjára 300 millió forinthoz jutott.

A kézilabda támogatása összesen 3 milliárd 333 millió forintot tesz ki. A teljes sportcélú mostani támogatás összege pedig 5 milliárd 973 millió forintra rúg.