Bár az átadási határidőt többször is módosítani kellett, most már tényleg a finisbe ért a beruházás. És ez a vezérigazgató szerint még akkor is így van, ha a kívülálló úgy látja, javában zajlik az építkezés.

A környék még építési terület, sittel, törmelékkel, a parkoló sem készült el teljesen, a főbejárat csak szétszórt térköveken át bukdácsolva megközelíthető, s az ablakon benézve is kincstári optimizmus kell ahhoz, hogy az előcsarnokot késznek lássuk. Ám Szőke László vezérigazgató szerint semmi akadálya nincs annak, hogy az új fedett uszoda próbaüzeme a napokban megkezdődhessen. "A műszaki átadásra sor került, a medencék már félig feltöltve, igaz, a hibalistát is felvettük."

A BGYH legnagyobb beruházása eredetileg 3 milliárd 68 millió forintba került volna. Ehhez képest a végösszeg 3 milliárd 484 millió forint. A 13,5 százalékos drágulás az elhúzódó régészeti feltárás, a sok nem várt műszaki akadály és az új kívánságok számlájára írandó.

Maga a strand kivételesen szeptember végéig nyitva lesz, hogy ezzel segítsék az átállást, mert a régi medence fölé már nem húznak sátrat, ahogy annyi éven át tették. Szerencsére ebben az időjárás is kedvezett eddig.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő (a felírat már ott áll a főbejárat fölött) a régi strandnál valamivel drágább lesz a régi csillaghegyi strandnál, de sokkal többet kínál. A fedett uszodába a belépő 2400 forintba fog kerülni, ami 500 forinttal drágább lehet, ha a vendég a wellness részleget és a gyermekparadicsomot, vagy a szauna világot is igénybe akarja venni. A kerületi lakosoknak 10 százalékkal olcsóbban adhatják a belépőt, ha sikerül megegyezni, és az Óbuda kártya ajánlatába beillesztik ezt a szolgáltatást - mondta a vezérigazgató.

Az épülő bejáratnál pár bosszankodó vendégbe botlottunk. Arra panaszkodtak, hogy ebben a hónapban a pénztárban már sem a régi, sem az új áron nem kapható semmilyen típusú bérlet. Egy biztos: ez a kivárás sok mindenre jó lehet, csak arra nem, hogy új törzsvendégeket szerezzenek.

Varga Zsolt

Kép forrása: termalonline.hu.