Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet az olimpiai aranyérem után 50 millió, az ezüst után 35,7 millió, míg a bronzérem után 28,5 millió forint jutalmat irányoz elő. Eddig a jutalom 35 millió, 25 millió, illetve 20 millió forint volt.

A paralimpiai bajnokok eddig a "normál" támogatás felét kapták (ezt mondta ki a jogszabály). Az új rendelet már összegeket is meghatároz, mégpedig az aranyéremre 17,5 millió, az ezüstre 12,5 millió, míg a bronzra 10 millió forintot. Vagyis a paralimpikonok a régi támogatás felét kapják.

Emelte a kormány a világ- és Európa-bajnokság esetében, olimpiai versenyszámban elért eredmények jutalmazását is. Például az Európa-bajnokságon - felnőtt korosztályban - egyéniben elért első helyezésért az eddigi 1 millió forint helyett 3,75 millió forintot kapnak. Az a sportoló, aki ugyanezt világbajnokságon éri el, az eddigi 2 millió helyett 6,25 millió kap.

Az edző, sportszakember nem részesülhet magasabb összegű támogatásban, mint a legeredményesebb versenyzőjének járó összeg. Csapatsportág esetében a szövetségi kapitány eredményességi támogatása nem lehet több, mint a versenyző részére járó pénzjutalom 150 százaléka.