A Magyar Közlönyben megjelent, a sport támogatását célzó határozatok közül a debreceni Főnix Csarnok felújításáról szóló tartalmazza a legmagasabb összeget. Ez 2 milliárd 553 millió forint, amelyből 760 millió forint terheli az idei központi költségvetést, míg a nagyobb részt a jövő évi büdzséből finanszírozza a kormány. A felújított csarnok a Civis Ház Zrt. tulajdonába kerül, míg üzemeltetője a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. lesz. A felújítást a Beruházási Ügynökség vezényli. A támogatás a 2022-ben rendezendő férfi kézilabda Eb beruházásainak része.

A második határozat - a kormány nevében - támogatja, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnél (IHF) megpályázza a 2027-es női kézilabda világbajnokság megrendezését. A jogszabály felhatalmazza a miniszterelnököt, hogy a - világbajnokság megrendezésével összefüggésben az IHF által a pályázat feltételeként kötelezően előírt - garanciavállaló nyilatkozatot (a kormány nevében) aláírja.

A Magyar Birkózó Szövetségnek is jut 760 millió forint, hogy abból megrendezze az idei Birkózó Európai kontinens olimpiai kvalifikációs versenyt. A határozat tartalmazza azt a matricát is, amellyel - az arra jogosítottak -  a sportverseny alatt a buszsávban is közlekedhetnek.

Magyarország - Szlovákiával közösen - 2022-ben férfi kézilabda Európa-bajnokságnak ad otthont. Az eseményre közel 200 milliárd forint értékben építtet és újíttat fel a kormány új sportcsarnokokat Budapesten a Népligetben, Szegeden, Debrecenben, Veszprémben és Tatabányán (ez tartalékhelyszín lesz).