Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az olimpiai pontok alapján számított nem hivatalos sportegyesületi rangsorban a második helyezett a Ferencvárosi Torna Club (FTC), a harmadik pedig az Újpesti Torna Egylet (UTE) lett - derül ki a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) közleményéből.

A SOSZ a sportegyesületek eredményességi rangsorát az adott évben rendezett olimpián és paralimpián, illetve az Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon és világbajnokságokon az olimpiai és a paralimpiai versenyszámokban szerzett olimpia pontok alapján készíti el - írja az MTI.

A piros-fekete klub a tokiói nyári olimpiai és paralimpiai játékokon elért kimagasló eredményeinek köszönheti, hogy 102,9 olimpiai ponttal az egyesületek versenyének győztese lett: Csipes Tamara olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címein és érmein túl Milák Kristóf és Lőrincz Tamás olimpián és Európa-bajnokságon szerzett aranyérmeinek, Kiss Péter Pál paralimpiai aranyérmének, Lőrincz Viktor és Siklósi Gergely ötkarikás ezüstérmeinek, valamint Dávid Krisztina paralimpiai bronzérmének, valamint Marosi Ádám világbajnoki címének is köszönhetően.

A Ferencvárosi Torna Club 81,2 olimpiai ponttal lett a második. A zöld-fehér klub eredményei közül Kozák Danuta olimpiai és világbajnoki sikerei, valamint a Liu testvérek világbajnoki arany- és ezüstérmei voltak a legkimagaslóbbak 2021-ben.

Az UTE 68,7 olimpiai ponttal végzett a harmadik helyen: Tótka Sándor olimpiai aranyérme mellett Lucz Anna világbajnoki ezüstérmének, Kapás Boglárka, Lucz Dóra és Péni István Európa-bajnoki aranyérmeinek is köszönheti a rangsorban elért eredményét - írja az MTI.