Azzal a várakozásával indokoltan javította stabilra (az eddigi negatívról) több európai, köztük a magyar bankrendszer kilátását is a Moody's Investors Service, hogy az érintetteknél megkezdődik a kilábalás a koronavírus-válságból. A nemzetközi hitelminősítő szerint ez a gazdasági kondíciók erősödését eredményezi.

A Moody's Londonban bejelentett intézkedése a magyar bankrendszer mellett a norvég, a finn, a portugál és a szlovák bankszektorokat is érinti. Ezek kilátását a Moody's 2020. április 16-án rontotta negatívra a koronavírus-járványból eredő recessziós várakozásokra hivatkozva.
 A most bejelentett kedvező kilátásmódosítás indoklásában a hitelminősítő ugyanakkor jelezte: úgy számol, hogy az érintett bankrendszerek eszközminőségének esetleges további romlása a tavalyi meredek GDP-visszaesések után várható gazdasági kilábalás környezetében most már csak mérsékelt ütemű lesz.

A hitelminősítő véleménye szerint ugyanakkor az üzleti kondíciókat a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások fokozatos feloldása közben is még kihívások terhelik majd.

A magyar gazdaságról összeállított Moody's országjelentés kiemelte, hogy a "Baa3" szintű magyar államadós-osztályzatra általa érvényben tartott pozitív kilátás azt tükrözi, hogy a magyar gazdaság a hasonló besorolású szuverén adósokkal összehasonlítva erőteljes teljesítményt mutatott, és a cég várakozása szerint ez a továbbiakban is így lesz. A tanulmány szerint Londonban azzal számolnak, hogy a magyar hazai össztermék az idén 3 százalékkal, 2022-ben 5,1 százalékkal növekszik.