Újabb pert vesztett a korrupciógyanús sukorói kaszinóügylet kapcsán Ronald S. Lauder érdekeltsége a magyar állammal szemben, a bíróság nem jogerős ítélete kimondta, a KC Bidding megszegte a kaszinókoncessziós szerződést - számol bet a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

A Magyar Nemzet írása szerint a Fővárosi Törvényszék nem jogerős döntése értelmében a KC Biddingnek a kaszinókoncessziós szerződés megszegéséért mintegy 88 millió forint késedelemi kötbért kell fizetnie, mivel a meghatározott időpontokig nem adott tájékoztatás az államnak a King's City-beruházás megvalósításának a folyamatáról, holott a szerződés szerint ezt félévente meg kellett volna tenni.

A Fővárosi Törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy a koncessziós szerződésben rögzített napi 2,47 millió forint késedelmi költség túl magas, ezért azt a tizedére, napi 247 ezer forintra csökkentette, így a felperes állam csak a töredékét kaphatja meg.

Bártfai Beatrix, a felperes magyar állam jogi képviselője a Magyar Nemzetnek azt mondta: megdöbbentőnek tartja, hogy egy ilyen horderejű beruházásnál csupán napi 247 ezer forint kötbért állapított meg a bíróság, ez ellen mindenképpen fellebbeznek.

A Magyar Hírlapnak Bártfai fontosnak nevezte, hogy a bíróság kimondta a szerződésszegést, mert ez - szerinte - kihatással lehet a befektetők által indított, Washingtonban zajló perre.