Az úszó-vb előkészítéséért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy hete nem mondja meg a Világgazdaság kérdésére, mennyibe kerülhet az adófizetőknek a verseny megrendezése. Seszták Miklós miniszter több mint egy hónapja azt mondta, hogy a 2017-es költségvetés benyújtásakor kiderülnek az államra háruló költségek, ám ez az ígéret nem teljesült.

A lap korábbi számításai szerint a 2015-ös költségekkel együtt az eredetileg tervezett 23 milliárd forint helyett 57 milliárd forint körül járhatnak a kiadások. Az Átlátszó.hu az elmúlt három év vb-re vonatkozó döntései alapján 90 milliárdra becsli a cechet. Ezt kormányzati forrásból tagadják, mondván: csak az új uszoda felépítésével és környezetének rendezésével kapcsolatos kiadásokat, illetve a Batthányi téri ugrótornyot lehet figyelembe venni.

Az előbbinél 49 milliárd, az utóbbinál 3,4 milliárd forint jelentkezik, azaz összesen 52,4 milliárd forintba fáj a költségvetésnek a vb. Ezzel szemben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten 75 milliárdról beszélt, de nem tudni, hogy számolt-e a jövő évi büdzsé tervezetében szereplő 10,3 milliárd forintos kiadással.