A nap legfontosabb magyar adata kétségkívül a KSH reggeli közlése lesz az első negyedéves GDP alakulásáról. A londoni elemzők szerint éves bázison valószínűleg jóval 2 százalék feletti ütemben nőtt a magyar bruttó hazai termék.

Ezen kívül hazai fronton csak az Államadósság Kezelő Központ aukciójára érdemes figyelni, mely során több tízmilliárd forint értékben próbálnak meg államkötvényeket értékesíteni.

Ugyancsak GDP-adatok tartják majd izgalomban a határon túli elemzőket is, hiszen mind a francia, mind az olasz adatokat megismerhetjük. Előbbiek esetében éves alapon 0,9 százalékos emelkedésre, utóbbinál 0,1 százalékos visszaesésre számítanak az elemzők. Jön GDP-adat Németországból is, itt már masszívabb 2,2 százalékos növekedés várható.

Eurózónás inflációs adatok is napvilágot látnak, mégpedig magyar idő szerint délelőtt 11-kor, a piac enyhe, éves alapon 0,7, havi alapon 0,2 százalékos áremelkedést vár.

Hasonló adat jön délután fél háromkor az USA-ból is, itt az élelmiszer, illetve az energiaárak kivételével 1,7 százalékos emelkedésre számítanak, hasonlóra, mint márciusban. Az Egyesült Államokból ezen kívül is több fontos adat jelenik meg, így többek között a munkaerőpiacról, illetve a ipari termelésről is.