A szövetség elvárja, a kormány nyilvánosan határolódjon el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke kijelentésétől. A jelenlegi válságért nem a munkavállalók felelősek, ezért enyhén szólva is alávalóság lenne az ő hátukon megpróbálni kimászni a slamasztikából - hangsúlyozzák.

Az iparkamara elnöke azt is jelezte, ő 2030-ig nem támogatja az európai minimálbér bevezetését. A kijelentés időzítése nem lehet véletlen, hiszen ígéretek szerint hamarosan érdemben is megkezdődnek a jövő évi minimálbéremelési tárgyalások, ám ezek szerint elképzelhető, hogy a kormány végtelenül szerény emelésre készül – véli a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Zlati Róbert emlékeztet:

nem ez az első eset, hogy a kormány az MKIK elnök meghökkentő kijelentésein keresztül teszteli az ország lakosainak vagy éppen a szakszervezeteknek a tűrőképességét. Amennyiben ismét ez volt a cél, az elnök szerint Parragh elment a falig.

Aki több pénzt akar, az dolgozzon többet – javasolta a közelmúltban a miniszterelnök. Az infláció már így is végtelenül nehéz helyzetbe hozta az embereket, családok százezreit sodorta megélhetési krízisbe, így az, aki egyáltalán tudna többet dolgozni, legfeljebb a korábbi életszínvonalát megközelítő szint megtartására valót tudná megkeresni.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elvárja, a kormány "határolódjon el Parragh László ámokfutásától", főként az ilyen kártékony kijelentéseitől.

A MASZSZ mindent meg fog tenni azért, hogy a munkavállalók bérét ne lehessen olyan alacsonyan tartani, ahogyan az iparkamara elnöke szeretné - olvasható a közleményben.