A  Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnökségi ülésére készült előterjesztés szerint el kellene cserélni a szakszervezet Balatonvilágoson lévő, két épületből álló, közvetlen vízparttal rendelkező üdülőjét hat darab 35 négyzetméteres teraszos, új építésű apartmanra, valamint 12 parkolóra és egy tárolóra - írja a Népszava.

A szakszervezet jelenlegi üdülőjében – honlapjuk tanúsága szerint – összesen 12 szobában 42 fő elhelyezésére van lehetőség, szintenként közös zuhanyzókkal, valamint társalgóval és fedett terasszal. Az új helyszínen csak jövő májusra készülnének el fel az említett üdülőapartmanok, addig a beruházó letétbe helyezné a világosi ingatlan vételárát – nettó 250 millió forintot – és a kivitelezés lebonyolításáig 50 millió forintos letéti garanciát biztosítana.

Az ügylet miatt a szakszervezeti vagyon sérelmére elkövetett csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a VDSZ tagszervezete, a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség (GSZSZ) két vezetője, akik korántsem tartják olyan jó üzletnek a dolgot. A világosi üdülő valóban eléggé retró, de olcsó, saját vízpartja van, családias üdülési lehetőséget nyújt a szakszervezeti tagoknak, akik a „társasházként működő üdülőt” aligha tudják a korábban megszokott módon használni. Ráadásul Balatonlelle messzebb van és várhatóan a bérleti díj is magasabb lesz.