Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Július 1-től új vezérigazgató-helyettese van a Magyar Turisztikai Ügynökségnek (MTÜ), Könnyid László személyében az egyik legbefolyásosabb turisztikai szakember igazolt át a turisztikai ágazat kormányzati szervezetéhez - derült ki cégadatbázisokból, de több szakmabeli is megerősítette a hírt. Ugyanakkor az MTÜ még nem reagált a személycserét firtató kérdésünkre.

Könnyid László jóformán egész pályafutását a hévízi Hotel Európa fit superior szállodában töltötte - írta róla a turizmus.com. Kijárta a szakmai ranglétrát, 2004 óta vezérigazgató. Hévízen 2010 és 2012 között alpolgármester is volt, 2017 márciusától 2018 decemberéig a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, 2019 januártól tiszteletbeli elnöke. A Magyar Turisztikai Szövetségben (MTSZ) pedig kuratóriumi tag. Az MTSZ májusban vásárolta fel a Turizmus Kft.-t és az általa kiadott nyomtatott és online szakmai lapokat, ahol Könnyid László szerkesztőbizottsági elnök lett.

Éppen Könnyid László volt a Magyar Szállodaszövetség elnöke, amikor 2017 júliusban Seszták Miklós volt nemzeti fejlesztési miniszter és Guller Zoltán, a MTÜ vezetője bejelentette, hogy elindítják a 300 milliárd forintos Kisfaludy programot, amelynek keretén belül vissza nem térítendő állami forrásokra lehet benyújtani támogatási igényeket. Hévíz ebből sokat profitált, hiszen a városban nyolc szolgáltató nyert el összeget, a kormányzat által biztosított támogatási összegből összesen 640 millió forintot.

A Könnyid László által igazgatott hévízi Hotel Európa fit is szeretett volna pályázni, de a Kisfaludy program keretében eddig nem jelent meg olyan pályázati felhívás, amely a 150 darab szobakapacitás feletti szállodafejlesztéseket támogatta volna. A szállodának emiatt kellett eredménytelennek minősítenie idén januárban a szálloda 152 szobájának felújítására kiírt közbeszerzést. Nem zárható ki azonban, hogy a jövőben az MTÜ-nek lesz olyan Kisfaludy-pályázata, ami már a 150 szoba feletti szállodákat is érinteni fogja.