Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Humet csoport első fél éve jelentős üzemi veszteséget mutatott, ami a gyorsjelentés szerint a harmadik negyedévben láthatóan javult, szeptember és október folyamán már a csoport valamennyi aktív vállalatánál tapasztalható volt a kereslet élénkülése. Ez elviekben lehetővé tenné az év végére az első félévben felhalmozott üzemi veszteség részbeni ledolgozását.


A Humet csoport napi finanszírozását saját cash flow-ból, illetve a finanszírozó

bankok által nyújtott hitelek felhasználásával képes megoldani. Utóbbiak kamat- és

tőkefizetéseit a csoport tagjai határidőben teljesítik. Mind a Humet, mind a

Reanal már az egy éves türelmi idő lejárta előtt megkezdte a tőketörlesztések

teljesítését is - áll a gyorsjelentésben.


Az üzletmenetet illetően bizonyos minőségbiztosítási kérdések rendezése, illetve a Lonza Braine SA sikeres auditja után a gyorsjelentés szavait idézve „nemcsak ettől a cégtől, de több tucat(!)" potenciális vevőtől is megszaporodott az ajánlatkérések száma.


A „több tucat(!)" szófordulat a gyorsjelentés K+F tevékenységet taglaló részénél is felbukkan, az aminosav-származékok technologizálása kapcsán.


Az időszak során elkezdődött az Enerex-termékek magyarországi bevezetése, aminek kapcsán öt vezető termék magyarországi notifikációja van folyamatban. A termékek piaci megjelenése a jövő év elején várható a vezetőség szerint.


A Humet-csoporton belüli legfontosabb beruházás a Reanal Zrt kenőcs-üzeme

volt. Az üzem elkészült, a próbagyártások lezajlottak és a társaság az Országos Gyógyszerészeti Intézet inspekcióját várja. Az üzem működése várhatóan több tíz millió forint önköltségcsökkenést eredményezhet évente.


Mindenesetre a Humet részvényei csütörtökön, a gyorsjelentés publikálása előtt kiemelkedő, 318 millió forintos forgalomban emelkedve 20-21 forintos áron vibrált. A gyorsjelentés után viszont befagyott a 19-21 közötti szinten.