Tizenöt évig volt kiszervezve a parkolási szolgáltatás a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben egy külsős cégnek, amely évente százmillió forintos nagyságrendben fizetett osztalékokat a tulajdonosoknak - tudta meg a Magyar Nemzet. Kiderült, az állami intézmény csak nemrégiben vette vissza az üzemeltetést.

Mindez azért érdekes, mert a lap korábban arról számolt be, hogy a kórház területén jelenleg a parkolás első fél órája díjmentes, azonban a betegeknek a második fél óra 400 forintba, majd minden további 30 perc további 600 forintba kerül. A kórház azt állítja, a parkolási díj meghatározásakor a legfontosabb szempont a forgalom szabályozása volt.

A cikk megjelenését követően az intézmény közleményben azt is tudatta, a bevétel ma már a betegellátás és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások javítására fordítható.

A Magyar Nemzet ugyanakkor megjegyzi, hogy a legtöbb kórház esetében egyelőre nem derült ki, hogy hova folynak be a százmilliós összegek, és miért kerül ennyibe a parkolás, az állami fenntartású intézmények ugyanis nem akartak a lapnak magyarázatot adni arra, miért drágább esetenként a reptérinél is a parkolás az intézmények területén.

A lap idézi Tiba Sándort a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház napokban különös körülmények között menesztett volt főigazgatóját, akinek a Népszavának adott interjújából kiderült: a kórházi parkolókat üzemeltető Cordate Zrt. a dolgozóktól és a betegektől beszedett parkolási díjat is megkapja, ezenkívül a kórház több mint havi négymillió forintot is fizet a cégnek a szolgáltatásért. Ez a Magyar Nemzet szerint arra utalhat, hogy nem lehet annyira rossz üzlet kórházi parkolókat üzemeltetni.