A kormány érti és érzi, hogy bizonyos sportlétesítmények, így különösen az uszoda nagyon nehezen pótolható, de fontos és népszerű sportolási lehetőséget nyújtanak, ezért biztosítja Fehérvár számára annak a pénznek a nagy részét, ami a Csitáry uszoda főépületének novemberi és decemberi nyitva tartásához kell - írta Székesfehérvár polgármestere a Facebook-oldalán.

Ez körülbelül 80 millió forintot jelent, ami a költségnövekedés 70-80 százalékát fedezi. A fennmaradó részt a város biztosítja.

Ez azt jelenti, hogy a korábbi közgyűlési döntést ma módosítottuk, és így október 31-én nem zár be az uszoda főépülete, hanem december 31-ig biztosan nyitva tudjuk azt tartani. Hogy mi következik januártól, azt egyelőre nem tudom Önöknek megmondani, tárgyalunk majd természetesen arról is - írja Cser-Palkovics András.

A polgármester köszöni a kormány támogatását, külön Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár segítségét, amivel sportszakmai alapon az ország számos településén támogatják az uszodák működtetését.