A pártvezető Pest megye kettes választókerületében indult, 30 694 szavazatot kapott, ellenfele a fideszes Csenger-Zalán Zsolt pedig 296-tal többet, 30 990-et.

Szél Bernadett szerint a törvényben rögzített határidőn túl született eredmény, illetve az egyes szavazókörökben tapasztaltak miatt számos kifogást nyújtottak be.

Ezekre tekintettel szeretnék, hogy a Nemzeti Választási Bizottság rendelje el a választás megismétlését. Ha ezt nem teszik meg, az LMP a Kúriáig megy.

A párt nemrég előrehozott tisztújításról is döntött, Schmuck Erzsébet, Ungár Péter és Ferenczi István is lemondott elnökségi tagságáról. Az LMP tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják.

Új választást szeretnének Miskolcon is

A választás megismétlését kezdeményezi a Jobbik a Borsod 1-es választókerületben, ahol a párt szerint a határidőn túl lett végeredmény, vagyis a szavazást nem sikerült törvényesen lebonyolítani. Ez az a körzet, ahol a jobbikos Jakab Péter mindössze 127 szavazattal kapott ki a fideszes képviselőjelölttől.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.